Renault, între parteneriatul cu Nissan și perspectivele cu Fiat Chrysler

58
1 minut de lectură

Renault și Nissan Motors au discutat posibilitatea reducerii pachetului de acțiuni pe care compania franceză îl deține la producătorul japonez, situație care ar ajuta la reluarea discuțiilor de fuziune cu Fiat Chrysler Automobiles, relatează Wall Street Journal, citat de Reuters, preluat de Mediafax.

Renault ar urma să își reducă participația de 43,4% din Nissan, o mișcare menită să-și reechilibreze alianța globală, a spus publicația citată, citând e-mailuri interne și surse implicate în discuții. Orice reducere a pachetului ar avea nevoie de aprobarea statului francez, care deține 15% din Renault.

Nissan a refuzat să comenteze raportul. Reprezentanții Renault și guvernul francez nu au răspuns imediat la cererile de comentarii.

Discuțiile dintre Fiat și Renault au luat sfârșit în iunie, decizia aparținând familiei Agnelli, care controlează Fiat.

Discuțiile pentru modificarea structurii alianței – aflate într-un stadiu incipient – au început după ce eșuarea discuțiilor privind acordul Renault-Fiat, informează WSJ, și ar putea duce la semnarea unui memorandum de înțelegere cu privire la restructurare în septembrie.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele