Reprezentantul Vaticanului în Franța, investigat pentru agresiune sexuală

1 minut de lectură

Reprezentantul Vaticanului în Franța, Arhiepiscopul Luigi Ventura, este anchetat pentru agresiune sexuală, a anunțat astăzi o sursă judiciară, citată de CNN.

Potrivit sursei citate, Procuratura din Paris a deschis o investigație la 24 ianuarie.

Arhiepiscopul în vârstă de 74 de ani a fost trimis la Paris în 2009, în calitate de ambasador al Papei Francis.

Ventura este acuzat că ar fi molestat un tânăr angajat al Primăriei din Paris, la 17 ianuarie, când primarul Anne Hidalgo adresa o urare de Anul Nou diplomaților, liderilor religioși și figurilor societății civile, a declarat Patrick Klugman, adjunct al primarului.

Sfântul Scaun este la curent cu investigația și „așteaptă rezultatul“ acesteia, se arată într-un comunicat al Vaticanului. Ambasada Vaticanului la Paris a refuzat să comenteze.

Investigația are loc după un an extrem de dificil pentru Biserica Catolică, marcată de controverse și informații cu privire la abuzuri sexuale, tentative de mușamalizare a acestora și demisii la nivel înalt. Scandalurile sexuale au continuat și în 2019, iar Poliția Federală din Statele Unite (FBI) a lansat o anchetă amplă.

În ianuarie, Papa Francis i-a criticat pe episcopii americani pentru lipsa de transparență în anchetă, spunând că Bisericii i-a fost grav afectată credibilitatea.

Marc Faur
Format ca artist plastic, Marc Faur a debutat în presă în anul 2001 ca jurnalist de externe la Agenția de știri Mediafax. Cariera sa profesională include publicații precum Realitatea Romanească și Libertatea. A mai colaborat la diferite reviste și a condus un periodic destinat iubitorilor și practicanțior de arte marțiale, Ki, Martial Sports & Philosophy.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele