Republica Democrată Congo se confruntă cu cea mai mare epidemie de rujeolă din lume

50
2 minute de lectură
Sursa: Twitter

Urmăriți-ne și pe Facebook

Peste 5.000 de persoane, majoritatea copii, au murit din cauza epidemiei de rujeolă din Republica Democrată Congo, aceasta fiind cea mai mare epidemie de rujeolă din lume, a anunțat Organizația Mondială a Sănătății (OMS), citată de France 24.

Epidemia a lovit țara africană în condițiile în care autoritățile din acest stat fac eforturi uriașe pentru a lupta și împotriva epidemiei de Ebola, care a dus la moartea a peste 2.200 de persoane. Cu toate acestea, France 24 notează că deși epidemia de Ebola a atras atenția întregii comunități internaționale, cea de rujeolă nu a fost intens mediatizată, cu toate că numărul victimelor este mai mare.

„În acest moment, epidemia de rujeolă din Republica Democrată Congo este cea mai mare la nivel mondial“, a declarat Kate O’Brien, directorul Departamentului pentru Imunizare și Vaccinuri din cadrul OMS.

„Potrivit estimărilor, până acum au fost peste 250.000 de cazuri și peste 5.000 de decese care pot fi atribuite rujeolei, ceea ce, desigur, reprezintă un număr mai mare ca în cazul Ebola, iar cele mai multe victime sunt copii“, a adăugat aceasta.

Autoritățile din Republica Democrată Congo a lansat o campanie de vaccinare de urgență pentru a opri epidemia.

Cu toate acestea, eforturile autorităților și organizațiilor internaționale împotriva acestor două maladii sunt limitate de violență și de criza politică din această țară.

Urmăriți-ne și pe Facebook

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele