România a exportat animale vii în valoare de peste 25 de milioane de euro, în ianuarie

România a exportat animale vii în valoare de 25,1 milioane euro, în prima lună din 2019, în creştere cu 14,6% faţă de perioada similară a anului trecut, 57% din aceste exporturi având ca destinaţie ţări din afara Uniunii Europene, conform datelor centralizate de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Exporturile de animale vii în ţările UE au totalizat în ianuarie 10,8 milioane lei, principalele destinaţii fiind Ungaria (4,9 milioane euro), Croaţia (3,3 milioane euro) şi Italia (1,2 milioane euro).

Pe de altă parte, în ianuarie, importurile de animale vii s-au ridicat la 15,1 milioane euro, fiind mai mari cu 22,1% comparativ cu aceeaşi lună din 2018, toate provenind din ţările UE.

Potrivit INS, în perioada menţionată, România a înregistrat un excedent de 10 milioane euro în comerţul internaţional cu animale vii.

Comentarii
Lidia Truică
Jurnalist cu 27 de ani de experiență, din care 23 în presa economică. A debutat în presă in 1993 ca jurnalist la cotidianul Evenimentul Zilei și a continuat să lucreze în mai multe instituții de presă abordând domenii precum agricultura, energie, sanatate.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele