România, cea mai importantă piață pentru mărfurile moldovenești

27
1 minut de lectură
Sursa: pixabay.com

România și-a consolidat poziția de principala piață de desfacere pentru mărfurile din Republica Moldova, după o creștere 4% în primele nouă luni ale lui 2019. Peste 43% dintre mărfurile moldovenești exportate în țările Uniunii Europene ajung pe piața românească, potrivit datelor Biroului Național de Statistică (BNS), informează MOLDPRES.

Republica Moldova a exportat în România în ianuarie-august 2019 mărfuri în valoare de 507,9 milioane de dolari SUA, livrările de mărfuri moldovenești pe piața UE ridicându-se la 1.173,9 milioane de dolari.

Datele BNS arată că trei țări, membre ale Uniunii Europene, România, Italia și Germania ocupă primele trei poziții în TOP5 piețe de destinație a mărfurilor din Republica Moldova. Ponderea celor trei țări în totalul exporturilor moldovenești se cifrează la 47,7%.

Cea mai mare influență asupra creșterii exporturilor la nouă luni a avut-o exportul de mașini și echipamente pentru transport, care a avut o pondere de 24,8% din total exporturi. De asemenea, exporturile de produse alimentare și animale vii, care au reprezentat 22,3% în total exporturi, și articolele manufacturate diverse 21,6%.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele