România îl recunoaște pe Juan Guaidó ca președinte interimar al Venezuelei

32
Foto: Agerpres
1 minut de lectură

Președintele Klaus Iohannis a decis recunoașterea lui Juan Guaidó (foto) în calitatea de președinte interimar al Venezuelei, a anunțat astăzi Administrația Prezidențială.

„Decizia președintelui României a fost luată în urma analizării atente a situației, inclusiv din punct de vedere politico-diplomatic și juridic, și în contextul în care majoritatea statelor membre UE și o serie de aliați și parteneri importanți ai țării noastre din spațiul euro-atlantic au recunoscut legitimitatea președintelui interimar Juan Guaidó“, transmite Administrația Prezidențială, citată de Mediafax.

Potrivit sursei citate, Iohannis „consideră că, îndeosebi în contextul în care țara noastră exercită Președinția Consiliului Uniunii Europene și ținând cont de dinamica crescută a evoluțiilor internaționale, România trebuie să aibă în dosarele de politică externă reacții rapide, bine fundamentate și ferme, în acord cu prioritățile majore de politică externă pe care le-a urmărit consecvent pe termen lung“.

Majoritatea statelor UE, inclusiv Germania, Marea Britanie, Franța și Spania, l-au recunoscut pe Juan Guaidó ca președinte interimar al Venezuelei și au cerut organizarea de noi alegeri.

Statele Unite, Canada și majoritatea statelor din Uniunea Europeană și America Latină și-au manifestat susținerea pentru Guaidó. Președintele Nicolas Maduro a fost susținut sâmbătă, în cadrul unei întâlniri a Consiliului de Securitate ONU, de către China și Rusia. Maduro a respins apelurile făcute de Statele Unite, Canada, statele din America Latină și din Uniunea Europeană pentru organizarea de alegeri anticipate.

Marc Faur
Format ca artist plastic, Marc Faur a debutat în presă în anul 2001 ca jurnalist de externe la Agenția de știri Mediafax. Cariera sa profesională include publicații precum Realitatea Romanească și Libertatea. A mai colaborat la diferite reviste și a condus un periodic destinat iubitorilor și practicanțior de arte marțiale, Ki, Martial Sports & Philosophy.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele