România își menține poziția de codașă a Europei în clasamentul tinerilor cu facultate

267
1 minut de lectură

România este statul din Uniunea Europeană cu cei mai puțini tineri cu studii superioare, arată datele institului eruopean de statistica, Eurostat. Tot în coada clasamentului European, dar înaintea noastră, se ma aflau Italia și Croația, unde mai bine de jumătate din tinerii cu vârste între 30 și 34 de ani au studii superioare.

Aproximativ 40% din locuitorii Uniunii Europene cu vârsta cuprinsă între 30 şi 34 de ani aveau, în 2017, un nivel terţiar de educaţie, potrivit datelor Eurostat.

Educaţia terţiară este nivelul de educaţie oferit de universităţi, universităţi tehnice, institute de tehnologie şi alte instituţii care acordă diplome academice sau certificate de competenţă profesională superioară.

Potrivit Eurostat,  45% din femeile din UE cu vârsta cuprinsă între 30 şi 34 de ani şi-au finalizat educaţia terţiară, în timp ce  la bărbați procentul era de 35%. În ultimii ani procentul bărbaţilor cu educaţie terţiară a crescut în UE, dar într-un ritm mai lent decât în cazul femeilor, ducând la o diferenţă mai mare între genuri.

Cel mai ridicat procent al persoanelor cu vârsta cuprinsă între 30 şi 34 de ani care au dobândit în 2017 educaţie terţiară se înregistra în Lituania (58%), Cipru (56%) şi Irlanda (55%), iar cel mai scăzut în România (26%), Italia (27%) şi Croaţia (29%).

Lidia Truică
Jurnalist cu 27 de ani de experiență, din care 23 în presa economică. A debutat în presă in 1993 ca jurnalist la cotidianul Evenimentul Zilei și a continuat să lucreze în mai multe instituții de presă abordând domenii precum agricultura, energie, sanatate.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele