Airbus va abandona investițiile din Marea Britanie, în cazul unui Brexit fără acord

38
1 minut de lectură

Airbus a anunțat că ar putea fi nevoit să renunțe la investițiile din Marea Britanie, în cazul unui Brexit fără acord, dând o replică celor care susțineau că producătorul aeronautic nu va abandona Regatul Unit, relatează Mediafax.

„În cazul unui Brexit fără acord, vom lua la Airbus decizii foarte dăunătoare pentru Marea Britanie“, a spus Tom Enders, directorul general al companiei, care a recomandat cetățenilor să nu-i ia în seamă pe „nebunii“ care susțin Brexit și care estimează că, datorită uzinelor mari pe care compania le are în Regatul Unit, nu va pleca.

Potrivit sursei citate, Airbus, cu sediul în Toulouse, Franța, are 14.000 de angajați în Regatul Unit și susține încă 110.000. Compania are uzine în Filton, în sud-vestul Angliei și în Țara Galilor, unde produce aripi pentru aeronave.

„Este o rușine că la mai mult de doi ani după referendum, mediul de afaceri nu poate face planuri pentru viitor“, a spus Enders. „Dacă sunteți într-adevăr siguri că Brexit este bun pentru Marea Britanie, adunați-vă și întocmiți un acord de retragere pragmatic“, a adăugat el.

Multe companii financiare se mută din Londra, schimbare ce se poate dovedi ireversibilă. Cinci dintre cele mai mari bănci intenționează să transfere active de 750 de miliarde de euro către Frankfurt.

„Există destule țări care ar dori să construiască aripi pentru avioanele Airbus“, a concluzionat Enders.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele