Românii pot obţine vize turistice cu intrări multiple în Arabia Saudită

43
2 minute de lectură
Sursa: Pixabay

Românii pot obţine vize turistice cu intrări multiple în Arabia Saudită, care au valabilitatea de un an, a declarat, vineri, ambasadorul Abdulaziz M. Al Aifan, potrivit unui comunicat preluat de Mediafax.

„Este o zi importantă pentru Arabia Saudită și ne bucurăm să împărtășim această zi cu cetățenii români, care vor putea merge oricând să viziteze Arabia Saudită, accesând sistemul online de vize turistice. Deschiderea Arabiei Saudite către turism face parte din implementarea Viziunii 2030, care caută diversificarea economiei țării și reducerea dependenței de petrol. Până în 2030, obiectivul urmărit este ca turismul să contribuie cu peste 10 la sută la Produsul Intern Brut al țării, față de 3 la sută în prezent. Este un obiectiv ambițios pe care sunt convins că îl vom atinge, iar în 2030 vom avea peste 100 de milioane de vizitatori, atrăgând în paralel investiții și noi locuri de muncă”, a declarat ambasadorul Abdulaziz M. Al Aifan.

În noul context, răspunsul pentru cei ce solicită viză din ţările incluse în program poate veni în maxim o oră, după ce este completat un formular online, procesarea la ambasadă fiind estimată la maxim două zile. Taxa de viză este de aproximativ 120 de dolari americani.

Printre atracţiile turistice prezentate de Ambasada Regatului Arabiei Saudite se numără cele cinci situri incluse în Patrimoniul UNESCO, Coasta Mării Roşii şi deşertul Rub Al-Khali.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele