Rusia amenință să răspundă sancțiunilor UE

54
1 minut de lectură

Administraţia Vladimir Putin a condamnat, luni seară, decizia Uniunii Europene de a impune sancţiuni din cauza atacului chimic din Marea Britanie, avertizând că ar putea adopta măsuri de retorsiune din cauza acestei acţiuni “neprieteneşti”, considerată o încercare de a distrage atenţia de la Brexit.

Ne rezervăm dreptul de a aplica măsuri de retorsiune din cauza acestei decizii neprieteneşti“, a transmis Ministerul rus de Externe.

Campania de comunicare lansată de Guvernul britanic în acest caz urmăreşte, în primul rând, obiective de politică internă. Noile evoluţii coincid cu un nou val al crizei Brexit“, a precizat Ministerul rus de Externe, conform agenţiei de presă Tass.

Uniunea Europeană a adoptat luni sancţiuni împotriva Rusiei, ca urmare a atacului chimic produs în orăşelul britanic Salisbury. Bruxellesul a dispus sancţionarea directorului Serviciului rus de informaţii militare (GRU), Igor Kostiukov, a adjunctului acestuia, Vladimir Alekseiev, şi a doi presupuşi agenţi – Aleksandr Petrov şi Ruslan Boşirov.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele