Rusia, „preocupată“ de provocările Statelor Unite la adresa Iranului

1 minut de lectură

Administraţia Vladimir Putin a exprimat „preocupare“ astăzi în legătură cu escaladarea tensiunilor dintre Statele Unite şi Iran, acuzând Washingtonul că „provoacă“ regimul de la Teheran, în pofida asigurărilor oferite de secretarul de Stat american Mike Pompeo.

„Constatăm că escaladarea tensiunilor pe această temă continuă“, a declarat miercuri Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, citat de Mediafax.

Întrebat despre asigurările oferite de Mike Pompeo, Dmitri Peskov a precizat: „Se poate vorbi cu greu de asigurări: situaţia este evidentă, continuă escaladarea crizei“.

Pe de altă parte, Administrația de la Teheran a avertizat că este pregătită pentru orice scenariu, de la confruntare directă la rezolvare diplomatică, dar Statele Unite nu își permit încă un război în Orientul Mijlociu.

Orice conflict în regiune va avea „consecințe inimaginabile“, a transmis un oficial de rang înalt.

În contextul amplificării tensiunilor între Iran și SUA, Penatgonul a trimis în Orientul Mijlociu un portavion, bombardiere strategice B-52 și sisteme antiaeriene Patriot.

Statele Unite nu vor război cu Iranul, dar vor reacţiona adecvat dacă vor fi atacate obiective americane, a declarat marţi seară secretarul de Stat Mike Pompeo. Același mesaj a fost transmis și de către Ayatollahul Ali Khamenei, liderul suprem al Iranului, care a spus că nu va fi niciun război cu Statele Unite, în pofida tensiunilor legate de programul nuclear al Teheranului.

Marc Faur
Format ca artist plastic, Marc Faur a debutat în presă în anul 2001 ca jurnalist de externe la Agenția de știri Mediafax. Cariera sa profesională include publicații precum Realitatea Romanească și Libertatea. A mai colaborat la diferite reviste și a condus un periodic destinat iubitorilor și practicanțior de arte marțiale, Ki, Martial Sports & Philosophy.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele