Rusia se oferă să ajute la medierea conflictului dintre India și Pakistan

24
1 minut de lectură

Rusia se oferă să ajute la medierea conflictului dintre India și Pakistan pentru a încerca să liniștescă tensiunile dintre cele două puteri nucleare, au anunțat astăzi mai mulți oficiali guvernamentali ruși, avertizând asupra riscului unor viitoare confruntări între cele două țări, informează Mediafax.

Moscova și-a anunțat intenția după ce Pakistanul a transmis că a luat în considerare eliberarea pilotului indian capturat în urma atacurilor aeriene de zilele trecute, iar președintele american, Donald Trump, a declarat că intermedierea SUA a ajutat la dezamorsarea crizei.

Rusia are relații bune cu India, care achiziționează cantități mari de echipamente militare din Rusia, iar relațiile sale cu Pakistanul s-au apropiat în ultimii ani.

Întrebat dacă Rusia este pregătită să ajute la medierea situației dintre cele două țări, ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a declarat: „Dacă ei doresc asta, atunci sigur că da“.

Lavrov a avut miercuri o discuție cu omologul său indian, Sushma Swaraj, la un eveniment din China, și a spus că speră ca situația să se detensioneze și ambele state să manifeste cumpătare.

Marc Faur
Format ca artist plastic, Marc Faur a debutat în presă în anul 2001 ca jurnalist de externe la Agenția de știri Mediafax. Cariera sa profesională include publicații precum Realitatea Romanească și Libertatea. A mai colaborat la diferite reviste și a condus un periodic destinat iubitorilor și practicanțior de arte marțiale, Ki, Martial Sports & Philosophy.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele