Rusia și Turcia sunt în consultații privind achiziția aeronavelor Su-57 și Su-35

152
1 minut de lectură

Rusia și Turcia sunt în consultații privind intenția Administrației de la Ankara de a achiziționa aeronave multirol Sukhoi-57 și Sukhoi-35, a anunțat miercuri șeful Serviciului Federal pentru cooperare tehnico-militară din Rusia, Dmitri Shugayev, conform agenției de presă Tass, transmite Mediafax.

„Nu a fost făcută o cerere oficială pentru Sukhoi-57 momentan, așadar este prematur să speculăm despre discuții concrete”, a declarat Shugayev.

„Există însă consultații privind achiziția aeronavelor Sukhoi-35 și Sukhoi-57”, a adăugat acesta.

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a declarat vineri că avioanele rusești Suhoi Su-35 și Su-57 sunt o posibilă alternativă la aeronavele americane F-35. Participarea Turciei la programul F-35 a fost suspendată din cauza achiziţiei de către Ankara a sistemului antibalistic rus S-400.

Context

Ministerul turc al Apărării a confirmat că a început transferul elementelor celei de-a doua baterii a sistemului antiaerian S-400.

Ankara a comandat un sistem antibalistic şi antiaerian rus S-400, dar cazul a amplificat tensiunile dintre Turcia şi Statele Unite, aliaţi în cadrul NATO.

Statele Unite avertizează că sistemele S-400 nu sunt compatibile cu echipamentele NATO, formulând temeri că ar putea fi expuse date secrete de tip tehnic despre avioanele militare americane F-35, pe care Turcia vrea, de asemenea, să le achiziţioneze.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele