Ryanair se așteaptă la cel mai redus ritm de creștere a numărului de pasageri din ultimii ani

13
1 minut de lectură
Photo by Ralph Orlowski/Getty Images

Ryanair se aşteaptă, în anul financiar care se va încheia la 31 martie 2021, la cel mai redus ritm de creştere a numărului de pasageri din ultimii şapte ani, din cauza întârzierii livrărilor de avioane Boeing 737 MAX, a anunţat luni directorul general al celei mai mari companii aeriene low-cost din Europa, Michael O’Leary, transmit Sky News şi Reuters, citat de Agerpres.

Începând din luna martie a acestui an, avioanele Boeing 737 MAX au interdicţie de zbor la nivel mondial după două catastrofe aeriene care au avut loc în decurs de cinci luni şi în care este suspectată o funcţionare defectuoasă a sistemului automat de stabilizare în zbor (MCAS) menit să împiedice intrarea avionului în picaj. Grupul aeronautic american speră că avionul său va reintra în serviciu până la finalul acestui an după modificările efectuate la sistemele software şi în programele de pregătire a piloţilor.

Pentru Ryanair livrarea avioanelor Boeing 737 MAX era esenţială pentru sporirea eficienţei flotei sale. Compania aeriană irlandeză făcuse o comandă de 210 aeronave Boeing 737 MAX şi spera să folosească 30 de aparate până în vara anului viitor.

Citiți articolul integral aici.

Urmăriți-ne și pe Facebook.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele