S-a dublat numărul migranților ilegali. Au fost suplimentate trupele pentru apărarea frontierelor

32
2 minute de lectură

În ciuda măsurilor drastice luate de Guvernul de la Budapesta, numărul migranților ilegali care au pătruns în Ungaria, anul trecut, s-a dublat, notează agenția de presă ungară MTI.  

Șeful Departamentului de Poliţie de Frontieră din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei din Ungaria, László Balázs, a declarat că anul trecut, în Ungaria au încercat să intre de 2,6 ori mai mulţi migranţi ilegali, decât în 2018.

Oficialul ungar a relatat că presiunea migraţiei s-a accentuat mai ales în ultimul trimestru al anului 2019. „În cea de-a 51-a săptămână a anului, pe teritoriul Ungariei au sosit aproape 1400 de migranţi; iar între 1 şi 5 ianuarie 2020, au fost luate măsuri împotriva a 803 persoane”, a declarat László Balázs.

Acesta a indicat drept puncte vulnerabile aproape toate secţiunile frontierei Schengen, dar mai ales pe cele de la frontiera cu Serbia şi cu România. Șeful Poliției de Frontieră a afirmat că se colaborează bine cu autoritățile din aceste state și că se vor spori măsurile de securitate.

Generalul de brigadă László Garas, şeful grupului operaţional al Forţelor Armate ale Ungariei a spus că numărul soldaţilor implicaţi în apărarea graniţelor maghiare a fost dublat, iar activităţile de recunoaştere aeriană sunt sprijinite cu drone şi
elicoptere.

Din 2015, soldaţii contribuie la protejarea frontierelor în judeţele Bács-Kiskun şi Csongrád, a mai subliniat acesta. Forţele suplimentare au ocupat bazele duminică.

László Garas a mai explicat că numărul actual al efectivelor va fi menţinut cât timp acest lucru va fi necesar, iar dacă este nevoie, va şi creşte numărul soldaţilor care participă la apărarea frontierelor.

Urmăriți-ne și pe Facebook

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele