S-a găsit explicația migrației politicienilor. Depind de salariul de parlamentar, nu știu să muncească

193
3 minute de lectură

A început migrația politicienilor liberal-democrați spre partidele care nu doar că trec pragul electoral, dar vor să formeze o majoritate la alegerile parlamentare. Aceștia preferă să meargă la PNL, formațiune favorită la aceste alegeri.

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat, vineri, la Libertatea, că oricine este liber să plece, dar el crede că aceștia vor fi păcăliți.

Pe lângă Andrei Gerea, care și-a anunțat plecarea la începutul acestei săptămâni, se anunță plecarea a încă 12 deputați.

„Am aflat că există unii dintre colegi care poartă negocieri, mai mult sau mai puţin ascunse. Nu ţin pe nimeni cu forţa”, a declarat Tăriceanu. Liderul ALDE crede că plecarea acestora are drept explicație faptul că depind de veniturile parlamentare, că nu știu să facă altceva.

„Sunt parlamentari care depind exclusiv de poziţia şi veniturile de parlamentar. Ei sunt deprofesionalizaţi. În momentul în care vin alegerile, caută cu înfrigurare, cu disperare un loc de parlamentar sigur. Sigur, e mult mai comod să nu munceşti pentru că cei care şi-au asigurat locurile de parlamentar în mandatul ăsta totuşi au făcut un efort în 2016 pe care nu îl contest, îl apreciez.

Dar acum şi-au pierdut vigoarea şi caută o soluţie facilă. Discuţiile pe care unii le-au purtat cu PNL ar putea să-i conducă la o astfel de variantă. Numai că la PNL  s-au lovit cu capul în zid: PNL a scăzut de la 47%, cât avea, la vreo 38%. Deci capacitatea lui de a oferi locuri eligibile, evident, s-a redus.

Pe de altă parte, membrii din organizaţiile PNL care de opt ani sunt în opoziţie nu sunt atât de dispuşi să ocupe locuri alţii care vin din afară. Aşa că cei care şi-ar dori, probabil, foarte mult să aibă un loc asigurat, să nu facă nimic, să meargă acolo undeva în şir, în spatele altora, vor fi păcăliţi”, a explicat liderul ALDE.

Tăriceanu este convins că partidul va supraviețui: „Suntem de trei ori mai puternici în termeni de organizaţii, din punct de vedere al structurilor, decât eram în 2016. Vom aborda alegerile locale cu optimism şi determinare şi eu am convingerea că nu vor fi alegeri anticipate, ci la termen, aşa încât pe baza rezultatelor de la alegerile locale vom fi capabili să intrăm în Parlament”.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele