Șapte cetățeni sârbi, condamnați la închisoare pentru că s-au alăturat ISIS

49
1 minut de lectură

O instanță din Serbia a condamnat șapte persoane, trei dintre ele în lipsă, la pedepse de până la 11 ani de închisoare, pentru că s-au alăturat grupării teroriste Stat Islamic (ISIS) și au încercat să recruteze și alte persoane pentru a lupta în Siria, informează Mediafax.

Cei șapte au fost condamnați pentru că „pentru o lungă perioadă de timp au conspirat pentru a recruta noi adepți și pentru a organiza călătorii pentru ei și pentru alți cetățeni în Siria“, potrivit sentinței Curții de Apel. Sentințele sunt cuprinse între 7 ani și jumătate și 11 ani.

Câteva zeci de bărbați din Sandzak, o regiune predominant musulmană din sud-vestul țării, au plecat să lupte alături de ISIS în Siria. Doar câțiva dintre ei s-au mai întors. Autoritățile sârbe cred că cei mai mulți dintre ei au fost uciși sau au reușit să fugă din Siria.

În 2015 autoritățile din Serbia au adoptat o lege care permite trimiterea în judecată a cetățenilor care decid să lupte în războaiele din alte state.

Marc Faur
Format ca artist plastic, Marc Faur a debutat în presă în anul 2001 ca jurnalist de externe la Agenția de știri Mediafax. Cariera sa profesională include publicații precum Realitatea Romanească și Libertatea. A mai colaborat la diferite reviste și a condus un periodic destinat iubitorilor și practicanțior de arte marțiale, Ki, Martial Sports & Philosophy.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele