Secția de anchetă a magistraților a retras apelul în cazul unui judecător condamnat după ce a condus băut

Secția de investigare a infracțiunilor în justiție a retras apelul în dosarul lui Damian Dolache, judecător la Curtea de Apel București, care a fost condamnat, în martie, în primă instanță, la 10 luni de închisoare cu suspendare din cauză că fusese prins băut la volan.

33
ccr

„Ia act de retragerea de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie a apelului declarat de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti împotriva sentinţei penale nr. 21 din 18 martie 2019 pronunţate de Curtea de Apel Ploieşti – Secţia penală şi pentru cauze cu minori şi de familie în dosarul nr. 2/42/2019 privind pe intimatul inculpat Dolache Damian”, se arată în decizia magistraților Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ).

Instanța supremă a admis însă și cererea procurorilor de sesizare a Curții Constituționale privind atribuțiile Secției de investigare a infracțiunilor din justiție, CCR urmând să se pronunțe în acest caz.

În primă instanță, Damian Dolache a fost condamnat la o pedeapsă de 10 luni de închisoare cu suspendare.

Procurorii arată în rechizitoriu că pe 4 noiembrie 2017, în jurul orei 22.00, judecătorul, aflat la volanul unui autoturism, în Capitală, a fost observat de un echipaj al Poliției Rutiere în timp ce făcea viraj la stânga cu depășirea marcajului longitudinal continuu.

„În această împrejurare, conducătorului auto i s-au solicitat documentele și a fost testat cu aparatul alcooltest, stabilindu-se că alcoolemia inculpatului în aerul expirat a fost de 0,77 mg/l”, arată procurorii, într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX. Ulterior, judecătorul fost condus la Institutul Naţional de Medicină Legală „Mina Minovici”, unde i-a fost recoltată o probă de sânge, dar a părăsit unitatea medicală fără preaviz, iar specialiștii nu au mai putut să-i recolteze și o a doua probă. „Din buletinul de analiză toxicologică emis de Institutul Naţional de Medicină Legală „Mina Minovici”, a reieşit că la ora 22:30 inculpatul avea în sânge o alcoolemie de 1,95 gr.%o”, potrivit sursei citate.

Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a decis, la începutul anului, că nu se impune suspendarea judecătorului pentru că a condus băut.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele