Ședința coaliției PSD-ALDE a început la Guvern. Discuții despre cazul din Caracal

36
2 minute de lectură

Membrii coaliției PSD-ALDE au ajuns în această dimineață la Guvern pentru a discuta cu premierul Viorica Dăncilă. Coaliția va discuta despre măsurile care ar putea fi luate după crima de la Caracal, suplimentarea finanțării serviciilor speciale la rectificarea bugetară și modificarea legii STS, informează Mediafax.

La Palatul Victoria au ajuns luni dimineață din partea ALDE: președintele Senatului și liderul formațiunii Călin Popescu Tăriceanu, secretarul general Daniel Chițoiu, vicepremierul și ministrul Mediului Grațiela Gavrilescu și deputatul Varujan Vosganian.

Din partea PSD au ajuns: ministrul Finanțelor Eugen Teodorovici, ministrul Educației Ecaterina Andronescu, președintele Camerei Deputaților Marcel Ciolacu și vicepreședintele Camerei Deputaților Florin Iordache.

Aceștia cel mai probabil se întâlnesc, la ora transmiterii acestei știri, cu premierul Viorica Dăncilă.

Anterior, surse din PSD au declarat, pentru Mediafax, că întrunirea coaliției va avea loc, luni, la ora 10.00, la Palatul Victoria.

Tăriceanu a declarat, duminică la Antena 3, că temele pe care le va aborda cu premierul vizează posibile măsuri pe care le poate lua Guvernul și Parlamentul, în contextul cazului din Caracal. Liderul ALDE a precizat că poate fi modificată legea STS sau procedurile de intervenție în cazuri precum cel din Caracal.

Liderul ALDE a anunțat că va discuta despre rectificarea bugetară, ALDE fiind nemulțumit că serviciile primesc jumătate de miliard în plus. Totodată, președintele Senatului a precizat că a văzut proiectul făcut de Ministerul de Finanțe și sunt tăieri la insituții sau ministere importante, la investiții și alte capitole, însă sunt majorări cu peste jumătate de miliard la bugetele SRI, SIE și STS.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele