Șeful Gărzii de Mediu București, în imagini pe Facebook, călare pe porcul de Crăciun. Cine este funcționarul care se ocupă de problema poluării din Capitală

152
3 minute de lectură

Comisarul şef al Gărzii de Mediu Bucureşti, Ionel-Viorel Glăman, apare pe contul personal de Facebook la un șpriț cu bustul gol sau călare pe porcul de Crăciun, în imagini postate de Seghei Mizil.

De altfel, Comisariatul Municipiului București condus de Glăman este cunoscut pentru activitatea dezastruoasă pe care a deşfăşurat-o de-a lungul timpului, atrage atenția G4Media. În legătură cu postările care nu sunt tocmai demne de un funcționar public, Glăman a declarat  ”sunt pe dracu să mă ia înalt funcționar public, ce sunt io, Viorica Dăncilă?”.

Descriile care apar la unele dintre imagini sunt „Grup organizat” şi „Weekend de sfârşit de sezon cu beţivii mei”.

Ionel Viorel Glăman conduce de mai mulți ani Comisariatul Municipiului Bucureşti din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu. El are 19 subordonaţi care ar trebui să depisteze şi să sancţioneze persoanele și societățile care poluează sau deteriorează mediul din Capitală.

Bucureşti este una dintre cele mai poluate capitale din Europa, nivelul particulelor în suspensie (PM10 şi PM2.5), particule fine generate de industrie, trafic şi încălzirea locuinţelor depăşind constant nivelul maxim acceptat de legislaţie. În urmă cu un an, pe 1 octombrie 2018, au fost amplasați în București un număr de 15 senzori care trebuiau să măsoare nivelul poluanţilor din aer.

Un an mai târziu, pe site-ul unde cetățenii ar fi trebuit să găsească o raportare exactă a nivelului de poluare, trei senzori au date insuficiente, iar restul raportează că bucureștenii respiră un aer bun sau mediu, ceea ce e greu de crezut într-un oraș cu 1000 de mașini la mia de locuitori și unde se vede polurea cu ochiul liber. Nu doar asta, Bucureștiul este plin de gunoaie, iar conducerea instituției care ar fi trebui să se ocupe de plângerile cetățenilor nu pare că face nimic pentru ei.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele