Șeful jandarmeriei, pus sub învinuire în dosarul mitingului din 10 august

50
2 minute de lectură

Șeful Jandarmeriei Române, Cătălin Sindile, a declarat că procurorii i-au adus la cunoștință calitatea de suspect cu privire la săvârşirea infracţiunilor de complicitate la abuz în serviciu şi complicitate la participaţie improprie la purtare abuzivă în dosarul mitingului din 10 august.

“Mi s-a adus la cunoștință calitatea de suspect pentru complicitate la abuz în serviciu şi complicitate la participaţie improprie la purtare abuzivă. Mi s-au adus la cunoștință la cunoștință și faptele. Era interesul nostru să dăm cursul necesar anchetei. Din punct de vedere moral, instituția și-a anunțat scuzele”, a declarat, la ieșirea de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Ionuț Cătălin Sindile, citat de Mediafax.

La Parchetul General a ajuns, vineri, și Sebastian Cucoş, prim-adjunct al Jandarmeriei Române, surse judiciare declarând că și el urmează să fie pus sub învinuire pentru complicitate la abuz în serviciu şi complicitate la participaţie improprie la purtare abuzivă în dosarul mitingului din 10 august.

El a refuzat să dea declarații la sosirea la Parchetul General.

Surse judiciare au declarat pentru Mediafax că la Parchet au mai fost chemaţi maiorul Laurenţiu Cazan, director general al Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti, pentru a fi pus sub învinuire pentru abuz în serviciu, participaţie improprie la purtare abuzivă, participaţie improprie la fals intelectual, participaţie improprie la uz de fals, dar şi comisarul-şef de poliţie Mihai Dan Chirică, secretar de stat pentru relaţia cu prefecţii din Ministerul Afacerilor Interne, pentru a fi pus sub învinuire pentru complicitate la abuz în serviciu şi participaţie improprie la purtare abuzivă.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele