Șeful Volkswagen nu este la curent cu presupusele tabere de detenție din China

22
Foto: Getty Images
1 minut de lectură

Directorul executiv al Volkswagen, Herbert Diess, a declarat că nu este la curent cu informațiile potrivit cărora ar exista tabere de detenție unde ar fi privați de libertate mii de musulmani, în unele regiuni din China, țară unde fabricantul auto german operează și asamblează autovehicule de peste 30 de ani.

Organizații ce militează pentru drepturile omului au acuzat China că privează de libertate și uneori abuzează musulmani uiguri în zeci de tabere de detenție din provincia Xinjiang. Autoritățile de la Beijing neagă aceste acuzații spunând că oamenii se oferă să meargă la „școli vocaționale“ ce combat „terorismul și extremismul religios“, informează BBC.

Sute de persoane lucrează la fabrica Volkswagen din provincia Xinjiang.

Marc Faur
Format ca artist plastic, Marc Faur a debutat în presă în anul 2001 ca jurnalist de externe la Agenția de știri Mediafax. Cariera sa profesională include publicații precum Realitatea Romanească și Libertatea. A mai colaborat la diferite reviste și a condus un periodic destinat iubitorilor și practicanțior de arte marțiale, Ki, Martial Sports & Philosophy.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele