Senatul SUA a anulat starea de urgență decretată de Trump

36
1 minut de lectură

Senatul de la Washington a votat joi în favoarea anulării stării de urgență națională la frontiera Statelor Unite cu Mexicul, decretată în luna februarie de președintele american Donald Trump cu scopul de a putea aloca fonduri executive destinate construirii unui zid antiimigraţie, relatează Mediafax.

Rezoluția de anulare a stării de urgență a fost adoptată cu 59 voturi pentru şi 41 împotrivă, alături de senatorii democrați au votat pentru anulare și 12 republicani.

Camera Reprezentanților, controlată de democrați, a adoptat luna trecută o rezoluție similară, astfel că decizia congresmenilor de anulare a stării de urgență ajunge pe masa președintelui Donald Trump, care a anunțat deja că nu va promulga o măsură în acest sens.

„VETO!“, a scris Trump pe Twitter la doar câteva minute după votul din Senat.

„Abia aștept să mă opun prin veto la rezoluția propusă de democrați, care va deschide frontierele, sporind criminalitatea și traficul de droguri în țara noastră. Mulțumesc tuturor republicanilor fermi care au votat pentru a susține securitatea la frontiere și zidul de care avem cu disperare nevoie“, afirmă liderul american într-un mesaj pe Twitter.

Coaliția ad-hoc din Congresul SUA nu are majoritatea de două-treimi necesară pentru a putea trece peste un veto prezidențial.

Este pentru prima dată în istorie când Congresul SUA a votat pentru anularea unei stării de urgență națională decretată de președinte.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele