Senatul SUA face un pas în procesul privind demiterea lui Donald Trump

21
2 minute de lectură
Foto: Flickr/ The White House

Miercuri, Senatul Statelor Unite a adoptat regulile referitoare la procesul care ar putea duce la demiterea președintelui Donald Trump, respingând propunerile democraților privind citarea mai multor oficiali și solicitarea unor documente, informează Reuters.

În cadrul discuțiilor din Senat, avocatul lui Donald Trump a susținut că eforturile democraților pentru demiterea președintelui nu au o bază solidă și sunt făcute doar pentru a schimba rezultatul alegerilor prezidențiale. În contrapartidă, reprezentanții Partidului Democrat au declarat că există dovezi solide că Trump este vinovat de acuzațiile care îi sunt aduse.

Astfel, potrivit regulamentului adoptat miercuri, pentru început vor exista 48 de ore de audieri, câte 24 pentru fiecare parte, de-a lungul a șase zile. Cu această ocazie, apărătorii și contestatarii lui Trump vor avea ocazia de a-și prezenta argumentele în fața senatorilor.

Această procedură va începe miercuri, la ora locală 13:00 (20:00, ora României, n.red.).

Camera Reprezentanţilor, aflată sub controlul opoziţiei democrate, l-a inculpat pe preşedintele Donald Trump pentru abuz de putere şi obstrucţionarea Congresului. Donald Trump este suspectat că ar fi cerut Ucrainei anchetarea fostului vicepreşedinte Joseph Biden, favorit pentru a deveni candidatul Partidului Democrat la funcţia de preşedinte al SUA, şi a fiului acestuia, Hunter Biden.

Senatul va stabili prin majoritate de două treimi dacă Donald Trump este vinovat sau nevinovat. În cazul în care Donald Trump va fi găsit vinovat, va fi destituit. Demiterea preşedintelui Donald Trump este improbabilă în contextul în care Partidul Republican deţine majoritatea în Senatul SUA.

Urmăriți-ne și pe Facebook

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele