Șerban Nicolae: Domnule Iohannis, promulgați Legea! Domnule Isărescu, organizați repatrierea aurului!

760
2 minute de lectură

Senatorul PSD Șerban Nicolae l-a îndemnat pe șeful statului Klaus Iohannis să promulge Legea privind repatrierii aurului, declarată constituțională de către CCR, iar pe guvernatorul BNR Mugur Isărescu să organizeze repatrierea aurului.

„Aur curat constituțional. Curtea Constituțională a României a respins, cu largă majoritate, obiecția de neconstituționalitate formulată de Klaus Werner Iohannis, PNL și USR împotriva propunerii legislative prin care aurul constituit ca rezervă de Banca Națională a României să fie deținut integral în țară! Proiectul meu, la care l-am asociat din proprie inițiativă pe Liviu Dragnea, a avut susținerea parlamentarilor Partidului Social Democrat și a Alianței Liberalilor și Democraților, PNL, USR și UDMR votând împotrivă. Mugur Isărescu, guvernatorul BNR (propus și votat de parlamentarii PSD!) s-a opus din răsputeri acestei propuneri, susținând chiar teze pentru care un student la ASE ar pica examenul de specialitate fără drept de apel”, a scris Șerban Nicolae, miercuri, pe Facebook.

„Domnule Iohannis, promulgați Legea! Domnule Isărescu, organizați repatrierea aurului! Măcar atât să faceți pentru România ca demnitari ai statului român. Poate nu întâmplător, decizia Curții Constituționale a României în această speță s-a dat de Ziua Drapelului Național, 26 iunie”, a completat senatorul PSD.

Reacția social-democratului, care a fost alături de Liviu Dragnea, inițiator al Legii, vine după ce Curtea Constituțională a respins sesizarea PNL și USR pe proiectul legislativ iniţiat de Liviu Dragnea şi Şerban Nicolae care prevede ca Banca Naţională a României (BNR) să repatrieze 91,5% din aurul depozitat de România în străinătate.

Judecătorii CCR au decis să respingă sesizarea pe motiv de oportunitate. Prin urmare legea este constituțională.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele