Șerban Nicolae, în ziua în care Dăncilă a spus că votează la referendum: “Nu sunt complice la fals și uz de fals”

269
3 minute de lectură

Liderul senatorilor PSD Șerban Nicolae a anunțat că va vota la alegerile europarlamentare din 26 mai, însă va refuza buletinele de vot pentru referendumul pe justiție, precizând că nu vrea să fie complice la fals și uz de fals.

“1. Voi merge la secția de votare și, la intrare, voi da actul de identitate, pentru validarea dreptului de vot. 2. Voi lua doar buletinul de vot pentru Parlamentul European și voi semna pentru prezență în lista corespunzătoare. 3. Voi refuza buletinele de vot pentru falsul referendum și mă voi asigura că în listele de prezență, în dreptul numelui meu, în căsuța corespunzătoare semnăturii este trasă o linie. 4. Voi vota pentru Parlamentul European și voi părăsi secția de votare”, a scris Șerban Nicolae, miercuri, pe Facebook.

Social-democratul a adăugat că referendumul este “o mare batjocură pe bani publici”, care costă peste 320.000 euro.

“Subliniez! Pe 26 mai, voi refuza buletinele de vot pentru falsul referendum și mă voi asigura că în căsuțele corespunzătoare semnăturii mele se trage o linie! Nu sunt complice la fals și uz de fals! Domnule Iohannis, domnule Cioloș și diverși alții, puțini și penibili, nu insistați cu această înșelăciune. Eu nu sunt de acord că pot fi grațiați criminalii, pedofilii, violatorii, tâlharii, hoții, trădătorii, traficanții de persoane sau de droguri! Pe 26 mai 2019 nu e niciun referendum. Doar o mare batjocură, pe bani publici! Mai mult de 320.000 de euro”, a conchis senatorul PSD.

Anterior, premierul Viorica Dăncilă a anunțat, miercuri, în timpul unei vizite făcute în județul Bacău, că va merge duminică la vot și va vota atât pentru alegerile europarlamentare, cât și pentru referendum. „Sunt un susținător al statului de drept, al independenței justiției”, a adăugat premierul.

Pe 26 mai vor avea loc alegerile europarlamentare, în aceeași zi cu referendumul pe justiție La referendumul național se va vota în aceleași secții de votare organizate pentru alegerile europarlamentare. Alegătorii pot opta să își exercite dreptul de vot numai pentru un singur tip de scrutin sau pentru ambele. La referendum vor fi utilizate două buletine de vot, corespunzătoare celor două întrebări supuse referendumului.

Cele două întrebări ale referendumului care vor fi incluse pe buletinul de vot sunt: 1. “Sunteți de acord cu interzicerea amnistiei și grațierii pentru infracțiuni de corupție?” 2. “Sunteți de acord cu interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanțelor de urgență în domeniul infracțiunilor, pedepselor și al organizării judiciare și cu extinderea dreptului de a ataca ordonanțele direct la Curtea Constituțională?”.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele