Serie de cutremure în California. Scurgeri de gaze și incendii după ultimul seism de peste 7 grade

91
2 minute de lectură

Autoritățile din Statele Unite au anunțat că au fost înregistrate mai multe scurgeri de gaze și incendii în urma cutremurului cu magnitudinea de 7,1 grade pe scara Richter produs în statul american California, relatează BBC și Reuters, preluate de Mediafax.

Mai multe persoane au fost rănite, dar momentan nu au fost înregistrate decese în urma cutremurului major, produs la o zi după un alt cutremur cu magnitudinea de 6,4 grade pe scara Richter în aceeași zonă.

Seismul produs vineri este cel mai puternic înregistrat în statul american California în ultimii 20 de ani.

Serviciile de urgență acționează pentru stingerea mai multor incendii și autoritățile lucrează pentru repunerea în funcțiune a alimentării cu electricitate în mai multe zone.

„Avem incendii, avem scurgeri de gaze, avem mai multe persoane rănite, avem pene de curent. Gestionăm situația cât de bine putem”, a declarat Peggy Breeden, primarul orașului Ridgecrest.

Departamentul de Pompieri din San Bernardino a transmis că „daunele sunt mai semnificative decât la cutremurul din ziua anterioară”.

„Mai multe scurgeri de gaze au fost detectate în zonele Trona și Argus. Pompierii au remediat situația unde a fost posibil și au evacuat cetățenii din locuințe unde scurgerile de gaze sunt încă active”, au transmis reprezentanții Departamentului de Pompieri prin intermediul unui mesaj publicat pe Twitter.

Cutremurul a avut loc vineri, la ora locală 20.19 (06.19, sâmbătă, ora României), în zona Văii Searles, în apropierea orașului Ridgecrest din statul american California, la o zi după un cutremur de 6,4 grade tot în această zonă.

Epicentrul cutremurului a fost la 17 kilometri de orașul Ridgecrest, la 138 de kilometri de Bakersfield și la 202 kilometri de Los Angeles, potrivit Centrului Seismologic Euro-Mediteranean (CSEM), care a precizat că seismul s-a produs la o adâncime de doar 10 kilometri.

Autoritățile au anunțat că momentan nu este clar câte persoane au fost rănite în stat sau care este nivelul pagubelor materiale.

Seismologul Lucy Jones a transmis că există posibilitatea producerii unor alte cutremure în următoarea perioadă.

„Este o serie de cutremure. Încă în desfășurare. Fiecare cutremur crește posibilitatea producerii unui alt cutremur”, a declarat seismologul, menționând că există o șansă de 10% de producere a unui alt seism în următoarea săptămână.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele