Sesiunea plenară a Parlamentului European se mută de la Strasbourg la Bruxelles, din cauza coronavirusului

31
1 minut de lectură
Sursa foto: Wikipedia

Sesiunea plenară a Parlamentului European se va desfăşura săptămâna viitoare în sediul din Bruxelles (Belgia), în loc de Strasbourg (Franţa), din cauza situaţiei de “forţă majoră” generată de coronavirus, a anunţat joi seară preşedintele instituţiei, David Sassoli.

“Astăzi la ora 18:00, am primit un raport actualizat al Serviciului medical al Parlamentului European privind evoluţia COVID-19 în care se arată că riscurile asupra sănătăţii sunt considerate semnificativ mai mari dacă sesiunea plenară a Parlamentului se va desfăşura săptămâna viitoare la Strasbourg”, a declarat David Sassoli.

“În baza acestei evaluări, din cauza situaţiei de forţă majoră, am decis că nu se întrunesc condiţiile de securitate necesare pentru transferul uzual al sesiunii plenare a Parlamentului European la Strasbourg săptămâna viitoare”, a argumentat David Sassoli, într-un mesaj postat pe site-ul PE.

“Am informat autorităţile franceze şi le-am mulţumit pentru colaborarea din ultimele zile. Sesiunea plenară se va desfăşura în mod excepţional la Bruxelles. Parlamentul UE va reprograma o sesiune plenară la Strasbourg în conformitate cu tratatele europene”, a precizat David Sassoli.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele