Simona Halep, calificată în turul 3 la Australian Open

Foto: Getty Images

Simona Halep s-a calificat în turul al treilea la Australian Open, după ce a învins-o pe Sofia Kenin (SUA; 37 WTA), cu scorul 6-3; 6-7(5); 6-4, la finalul unei partide ce a durat 34 de minute, asigurându-și astfel 112.000 de dolari și 130 de puncte în clasamentul WTA. Dacă va reuși să treacă de Venus Williams, liderul WTA își va dubla suma, relatează Mediafax.

La finele anului precedent, organizatorii Australian Open au anunţat suma totală care le revine participanţilor. Totalul este de 42.85 milioane de dolari, în creştere cu aproape 15 % peste ce era oferit la ediţia din 2018.

Dacă românca îşi va repeta performanţa de anul trecut, când a jucat finala, va primi 1.6 milioane de dolari. În cazul în care îşi va îndeplini visul şi îşi va trece în cont al doilea trofeu de Mare Şlem, Halep va primi dublul sumei, adică 3.2 milioane de dolari.

Comentarii
Marc Faur
Format ca artist plastic, Marc Faur a debutat în presă în anul 2001 ca jurnalist de externe la Agenția de știri Mediafax. Cariera sa profesională include publicații precum Realitatea Romanească și Libertatea. A mai colaborat la diferite reviste și a condus un periodic destinat iubitorilor și practicanțior de arte marțiale, Ki, Martial Sports & Philosophy.