Soluția propusă de Traian Băsescu pentru a se evita haosul la votul în Diaspora

47
Foto Bogdan Cristel

Traian Băsescu a declarat, în contextul scrisorii lui Klaus Iohannis în care cere Guvernului și Parlamentului să modifice legislația electorală, că ar propune ca votul în diaspora să se desfășoare în două zile, relatează Mediafax.

„Aș lăsa două zile pentru votul în Diaspora și aș face o evaluare, prin contactarea administrațiilor locale din statele UE, unde sunt concentrați românii și le-aș crea condiții să voteze. Faptul că amplasezi prost secțiile de votare nu îți dă nicio scuză că nu ai creat o condiție ca cetățenii să își exercite un drept constituțional, dreptul la vot”, a afirmat Traian Băsescu, miercuri la România Tv.

Precizările acestuia vin după ce președintele Klaus Iohannis a cerut Guvernului să elaboreze un proiect de lege, care să fie adoptat până la finalul acestei sesiuni, și care să vizeze modificarea legislației electorale. În acest sens, președintele spune că, dacă e nevoie, va convoca o sesiune extraordinară a Parlamentului.

Președintele României a atenționat „autoritățile statului român că au obligația și responsabilitatea de a pune în aplicare aceste măsuri, pentru a se asigura că toți cetățenii români, din țară sau din străinătate, își vor putea exercita neîngrădit dreptul la vot”.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele