Sorina Pintea: Tragedia de la Spitalul de Psihiatrie Săpoca putea fi evitată

139
1 minut de lectură

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat, la Buzău, unde a venit pentru a supraveghea ancheta la Spitalul de Psihiatrie, că din punctul său de vedere, tragedia de la Săpoca putea fi evitată, transmite Mediafax.

„O primă opinie personală – da, eu cred că da”, a declarat Sorina Pintea, întrebată dacă putea fi evitată tragedia de la Spitalul de Psihiatrie.

La dispoziţia premierului Viorica Dăncilă, Sorina Pintea se află la Spitalul de Psihiatrie din Buzău pentru a coordona ancheta internă după ce patru persoane au murit şi mai multe au fost rănite grav de un pacient, care i-a atacat cu un stativ de perfuzii.

Bărbatul de 38 de ani, care a atacat pacienţii, a fost internat cu sevraj etilic. Atacatorul s-a luptat cu poliţiştii până a fost imobilizat.

Ministrul Sorina Pintea a mai declarat că în ancheta de la Spitalul de Psihiatrie Săpoca este verificat fiecare aspect în parte, inclusiv fişa postului personalului medical, subliniind că din punctul său de vedere, încă sunt lucruri „de neexplicat”.

„Nu plec de aici până Corpul de Control nu finalizează raportul. Am luat nişte date preliminare, sunt încă nişte lucruri de neexplicat, vom vedea exact ce s-a întâmpla. Vreau să vă spun că se verifică fiecare aspect în parte, inclusiv fişa postului personalului medical”, a declarat Sorina Pintea la Buzău.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele