Spioni saudiți, arestați în Turcia

73
Foto: Getty Images

Autoritățile din Turcia au reținut două persoane care ar fi spionat cetățeni arabi și ar fi trimis informații despre aceștia în Emiratele Arabe Unite. Cei doi și-au recunoscut faptele, iar autoritățile turce investighează și legătura dintre aceștia și asasinarea jurnalistului saudit Jamal Khashoggi, a informat un oficial turc de rang înalt.

Unul dintre suspecți a sosit în Turcia în octombrie 2018, când Khashoggi a fost ucis în clădirea Consulatului Arabiei Saudite de la Istanbul, iar celălalt ar fi venit ulterior în Turcia pentru a-l ajuta în misiune. „Anchetăm dacă sosirea primului individ are legătură cu asasinarea lui Jamal Khashoggi“, a declarat oficialul, care a adăugat că persoana a fost monitorizată în ultimele șase luni. „Este posibil să fi existat o încercare de a strânge informații despre arabi care trăiesc în Turcia“, a mai spus el.

Arestările au fost făcute ca parte a unei operațiuni de contraspionaj. Autoritățile turce au anunțat că au confiscat un computer care ar fi fost utilizat de presupușii spioni, informează Mediafax.

Jamal Khashoggi, jurnalist al Washington Post și critic al autorităților saudite, a fost ucis în luna octombrie în clădirea Consulatului saudit din Istanbul. Moartea sa a dus la o tensionare a relațiilor dintre Statele Unite și Arabia Saudită. Mai mulți membri ai Congresului l-au acuzat pe prințul Mohammed bin Salman al Arabiei Saudite că s-ar fi aflat în spatele asasinării lui Khashoggi. Autoritățile saudite au negat orice implicare a prințului moștenitor în acest caz și au anunțat că 11 suspecți au fost reținuți și puși sub acuzare în dosarul morții jurnalistului.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele