Starea românilor diagnosticați cu COVID-19. În Gorj s-a revenit la carantina la domiciliu

144
2 minute de lectură
Sursa foto: Twitter

Femeia din Timișoara, diagnosticată cu coronavirus de tip COVID-19, se simte mai bine.

Potrivit unui comunicat emis de Grupul de Comunicare Strategică, de la Guvern, starea celor 3 persoane, în cazul cărora diagnosticul de infectare cu virusul COVID-19 s-a confirmat, este bună.

În România au fost confirmate 3 cazuri de infectare cu virusul COVID-19 (Coronavirus), starea celor trei pacienți fiind bună.

Având în vedere informațiile vehiculate în spațiul public privind agravarea stării de sănătate a pacientului internat la Cluj, facem precizarea că, potrivit datelor transmise de DSP Cluj, starea bărbatului este staționară, acesta neavând febră și nici o evoluție negativă”, se arată în comunicatul transmis.

Fmeia, în vârstă de 38 de ani, diagnosticată cu COVID-19, internată, vineri, în Departamentul de coronavirus al Spitalului de Boli Infecţioase “Victor Babeş” din Timişoara, nu are febră și nici probleme respiratorii.

„Pacienta este bine, azi noapte a prezentat un puseu de subfebrilitate de 37,6 grade, dar dimineaţa, la trezire, a fost afebrilă. Mai tuşeşte uscat şi nu prezintă simptome de insuficienţă respiratorie”, a declarat purtătorul de cuvânt al spitalului, dr. Virgil Musta.

Venită săptămâna trecută din Bergamo, Italia, ea nu  a fost monitorizată de DSP, nici nu s-a autoizolat, și-a vizitat părinții la Lugoj. De asemenea, a mai avut contacte cu alte patru persoane, acestea urmând a fi testate.
În noaptea de vineri spre sâmbătă, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență din Gorj a decis ca persoanele care au intrat în contact cu tânărul care a fost diagnosticat cu noul coronavirus să stea în carantină acasă. Inițial, planul era ca acestea să fie duse într-un centru.

 „S-a aprobat în unanimitate ca în toate cazurile de contacți apropiați direcți cu o persoană care a fost depistată pozitiv ca purtător al coronavirusului COVID-19, să se instituie carantina la domiciliu”, se arată într-un comunicat al autorităților locale.

Este vorba despre cinci persoane din comuna Prigoria, sat Dobrana. Totodată, în ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență s-a decis că  în comuna Progoria nu sunt necesare măsuri sau restricții precum suspendarea cursurilor în școli sau a altor activități care presupun prezența unui public numeros.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele