Statele Unite acordă Huawei 90 de zile în care mai poate cumpăra produse de la furnizorii americani

153
1 minut de lectură

Departamentul de Comerț al SUA este pe cale să extindă termenul pentru Huawei Technologies, permiţându-i firmei chineze să se aprovizioneze de la companiile americane, astfel încât să îşi poată mulţumi clienții existenți, potrivit unor surse, scrie Reuters.

„Licența generală temporară” va fi prelungită pentru Huawei cu 90 de zile, au spus sursele, potrivit Reuters.

Departamentul de Comerț american a permis inițial Huawei să achiziționeze unele produse fabricate în America în scurt timp după ce compania a fost plasată pe lista neagră, într-o acțiune care viza minimalizarea dificultăţilor clienţilor săi, multe dintre aceste reţele funcţionând în părţile rurale ale Americii.

Extindere va reînnoi un acord care era prevăzut să se finalizeze pe 19 august, permiţându-i companiei chineze să mențină rețelele de telecomunicații existente și să ofere actualizări software pentru telefoanele Huawei.

Situația din jurul licenței, care a devenit un subiect cheie al negocierilor comerciale dintre Statele Unite şi China, rămâne în vigoare, iar decizia de a continua amânarea termenului Huawei s-ar putea schimba înainte de termenul de luni, au mai spus sursele.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele