Statele Unite impun restricții de intrare în țară oficialilor chinezi

12
2 minute de lectură
Thomas Peter-Pool/Getty Images

Autoritățile de la Washington au impus vize pentru oficialii chinezi care vor să intre pe teritoriul Statelor Unite, ca urmare a acuzațiilor față de acțiunile represive ale Beijingului destinate minorităților musulmane rezidente pe teritoriul Chinei, relatează site-ul postului BBC.

Statele Unite acuză autortitățile de la Beijing abuzuri împotriva populației musulmane din regiunea Xinjiang, pe care Secretarul de Stat american, Mike Pompeo, le-a descris ca fiind „o campanie puternic represivă”. Luni, autoritățile de la Washington au decis listarea a 28 de organizații chineze, suspectate de comiterea abuzurilor.

Confrom declarațiilor emise de Mike Pompeo, acțiunile represive chineze sunt întreptate împotriva minorităților reprezentate de uiguri, kazahi, musulmani kirghizi și alte grupuri musulmane rezidente. Aceste acțiuni au inclus „detenții în masă în tabere de internare, supraveghere tehnologică totală, controale draconice privind expresia identității culturale și religioase și coerciția indivizilor pentru a se întoarce din străinătate către o soartă, cel mai adesea primejdioasă, în China”, a apreciat Secretarul de Stat american.

China a negat acuzațiile americanilor, afirmând faptul că „nu există nicio problemă legată de drepturile umane, așa cum acuză Statele Unite”; „aceste acuzații nu sunt nimic altceva decât o scuză a Statelor Unite pentru a interfera, în mod deliberat, cu treburile interne ale Chinei”, a răspuns purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe chinez, Geng Shuang.

Ca urmare a restricțiilor impuse de americani, vizele vor fi necesare oficialilor Partidului Comunist și familiilor acestora. Conform unui comunicat emis de atuoritățile de la Washington, „Statele Unite cer Republicii Populare Chineze să încheie imediat campania de represiune din Xinjiang, să-i elibereze pe toți cei deținuți în mod arbitrar și să înceteze eforturile de coerciție împotriva membrilor minorității chineze de musulmani…”.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele