Statele Unite nu i-au abandonat pe aliații kurzi, susține Donald Trump

34
2 minute de lectură

Președintele american, Donald Trump, a comunicat, prin intermediul unei postări pe Twitter, că nu i-a părăsit pe aliații kurzi, în pofida faptului că a decis retragerea trupelor americane de la granița Siriei cu Turcia, relatează site-ul postului France 24, citat de Mediafax.

Donald Trump a dat asigurări, marți, în ceea ce privește sprijinul acordat populației kurde, după decizia acestuia de a retrage trupele americane din zona de sud-est a Siriei, oferind libertate de acțiune Turciei care plănuiește un atac împotriva inamicilor kurzi.

„Noi putem fi în proces de părăsire a Siriei, dar sub nicio formă nu abandonăm kurzii care sunt oameni speciali și luptători grozavi”, a apreciat șeful de stat american, prin intermediul unei postări pe Twitter.

Mesajul liderului de la Casa Albă vine ca răspuns la acuzațiile militanților kurzi care susțin că Washintonul nu și-a îndeplinit angajamentele față de aliații lor. „Forțele americane nu și-au îndeplinit angajamentele lor și și-au retras trupele localizate de-a lungul graniței cu Turcia”; „Operațiunea militară turcă din nord-estul Siriei va avea un imens efect negativ asupra războiului nostru cu Statul Islamic”, au comunicat, luni, reprezentanți ai Forțelor Democratice Siriene.

Președintele american, Donald Trump, a dat asigurări, miercuri, asupra stării pozitive a relațiilor dintre administrația de la Washington și cea de la Ankara, ca urmare a reacțiilor bipartizane ce au însoțit hotărârea acestuia de a retrage trupele americane din zona de nord-est a Siriei.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele