SUA au făcut publice acuzațiile împotriva Huawei

50
1 minut de lectură

Departamentul de Stat din SUA a făcut publice acuzațiile din două dosare deschise împotriva companiei chineze Huawei și a lui Meng Wanzhou, fiica fondatorului companiei și director financiar al acesteia, informează CNN.

Printre capetele de acuzare se numără fraudă bancară, spălare de bani, obstrucționarea justiției și furt tehnologic.

Departamentul de Justiție acuză compania Huawei că a furat informații secrete de la compania americană T-Mobile și că a încercat să evite sancțiunile impuse împotriva Iranului.

Meng Wanzhou, fiica fondatorului Huawei și director financiar al companiei, a fost arestată la începutul lunii decembrie pe aeroportul din Vancouver, la cererea autorităților americane. Ea este acuzată de fraude în legătură cu încălcarea sancțiunilor impuse de Statele Unite împotriva Iranului.

Autoritățile americane au început să ancheteze compania Huawei din anul 2016, sub suspiciunea că aceasta trimitea produse fabricate în Statele Unite către Iran și alte țări, lucru care încalcă legile de exporturi din SUA. Atât Meng Wanzhou cât și reprezentanții companiei Huawei au negat acuzațiile aduse.

Meng Wanzhou va fi audiată marți de o Curte de Justiție din Canada pentru a discuta despre posibilele schimbări privind eliberarea acesteia pe cauțiune.

Relațiile între Ottawa și Beijing s-au deteriorat rapid după arestarea directorului Huawei.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele