SUA avertizează țările care vor cumpăra petrol din Iran

48
1 minut de lectură

Administrația președintelui american, Donald Trump, a avertizat astăzi că toate țările care vor continua să cumpere petrol din Iran vor face obiectul sancțiunilor Statelor Unite.

Casa Albă a anunțat, prin intermediul unui comunicat, că președintele Donald Trump „a decis să nu prelungească“ scutirile de la sancțiunile impuse pentru achiziția de petrol iranian, după data expirării acestor scutiri, în luna mai, informează CNN.

„Decizia are menirea de a aduce exporturile de petrol ale Iranului la zero pentru a elimina principala sursă de venit a regimului“, se arată în comunicatul secretarului de presă al Casei Albe, Sarah Sanders.

La rândul său, secretarul de Stat, Mike Pompeo, a spus că „obiectivul este unul simplu: privarea regimului infractor de fondurile pe care le-a utilizat pentru a destabiliza Orientul Mijlociu timp de patru decenii și a stimula Iranul să se comporte precum o țară normală“.

Subliniind că petrolul este „sursa principală de venit a regimului“, Pompeo a explicat faptul că, înainte de implementarea sancțiunilor, Iran genera „până la 50 de milioane de dolari anual“ din exporturile de petrol, însă, conform estimărilor, sancțiunile „au privat regimul de venituri în valoare de peste 10 milioane de dolari“.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele