SUA: Doi foști angajați ai Twitter, acuzați de spionaj în favoarea Arabiei Saudite

17
2 minute de lectură

Urmăriți-ne și pe Facebook

Procurorii federali din Statele Unite au acuzat, miercuri, doi foști angajați ai Twitter că ar fi întreprins acțiuni de spionaj pentru Arabia Saudită, relatează CNN.

Ali Alzabarah, de naționalitate saudită, și Ahmad Abouammo, cetățean american, s-ar fi folosit de accesul la gigantul social media pentru a colecta informații private sensibile despre regimul saudit.

Cazul deschis la tribunalul federal din San Francisco scoate în evidență acuzații mai vechi potrivit cărora Guvernul saudit ar încerca să controleze vocile critice din străinătate la adresa regimului.

Pe de altă parte, acuzațiile pun din nou sub semnul întrebării capacitatea giganților social media de a proteja datele cu caracter personal ale utilizatorilor.

„Acuzația adusă astăzi susține că agenți saudiți au căutat în serverele Twitter informații cu caracter privat aparținând unor critici ai regimului saudit și altor mii de utilizatori de Twitter“, se arată într-un comunicat dat publicității de procurorul David Anderson. „Legislația Statelor Unite protejează companiile americane de amestecul extern ilegal. Nu vom permite ca tehnologiile și companiile americane să devină unelte de represiune ale unei entități străine prin încălcarea legislației americane“, precizează Anderson.

Un al treilea bărbat, Ahmed Almutairi, de asemenea din Arabia Saudită, ar fi acționat ca om de legătură între cei doi angajați ai Twitter și Guvernul saudit care, conform procurorilor, i-ar fi recompensat pe acuzați cu sute de mii de dolari, iar unul dintre ai ar fi primit și un ceas de lux Hublo. ■

Urmăriți-ne și pe Facebook

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele