SUA oferă un milion de dolari pentru capturarea fiului lui Osama Bin Laden

2 minute de lectură

Administrația de la Washington a anunțat că va oferi o recompensă de până la un milion de dolari pentru informații care duc la capturarea lui Hamza Bin Laden, fiul fostului lider Al-Qaida Osama Bin Laden, relatează BBC.

Hamza Bin Laden este considerat unul dintre liderii principali ai grupării teroriste Al-Qaida. În ultimii ani, acesta a făcut publice mai multe înregistrări prin care le cere militanților să comită atentate pe teritoriul Statelor Unite, pentru a răzbuna moartea tatălui său.

Osama Bin Laden a fost ucis în 2011, în Pakistan, de către Forțele Speciale americane, fiind considerat responsabil pentru atentatul comis în Statele Unite în septembrie 2001, în urma căruia au murit peste 3.000 de persoane.

Fiul lui Osama Bin Laden s-a căsătorit cu fiica lui Mohammed Atta, persoana care a deturnat una dintre cele patru aeronave folosite în atentatul din 2001 și a redirecționat-o spre unul dintre turnurile World Trade Center din New York.

Hamza Bin Laden, în vârstă de aproximativ 30 de ani, a fost trecut în mod oficial pe lista de teroriști internaționali a Statelor Unite în urmă cu doi ani.

Conform unor scrisori obținute de Statele Unite în urma uciderii lui Bin Laden, acesta îl pregătea pe Hamza să preia conducerea rețelei teroriste Al-Qaida.

„Credem că se află în apropierea graniței dintre Afganistan și Pakistan și se pregătește să treacă în Iran. Totuși, poate fi oriunde în partea central-sudică din Asia“, a declarat Michael Evanoff, secretarul Serviciului Diplomatic de Securitate din SUA.

Autoritățile americane consideră că Hamza Bin Laden a locuit mai mulți ani împreună cu mama sa în Iran, dar există posibilitatea ca acesta să fi trăit în Pakistan, Afganistan sau Siria.

Marc Faur
Format ca artist plastic, Marc Faur a debutat în presă în anul 2001 ca jurnalist de externe la Agenția de știri Mediafax. Cariera sa profesională include publicații precum Realitatea Romanească și Libertatea. A mai colaborat la diferite reviste și a condus un periodic destinat iubitorilor și practicanțior de arte marțiale, Ki, Martial Sports & Philosophy.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele