Opoziţia din Israel îi cere demisia lui Benjamin Netanyahu

1 minut de lectură

Partidul Muncii, aflat în opoziţie, a cerut demisia premierului Israelului, Benjamin Netanyahu (foto), în contextul procedurii de inculpare pentru acte de corupţie, informează cotidianul Times of Israel.

„Spectacolul s-a terminat. Netanyahu, este de ajuns, ne plasezi într-o situaţie delicată. Asumă-ți responsabilitatea şi demisionează! Naţiunea israeliană nu vrea o conducere coruptă“, a anunţat Partidul Muncii, de centru-stânga.

„Lupta judiciară trebuie purtată în calitatea de cetăţean privat, fără a fi afectată funcția de prim-ministru“, precizează formaţiunea de opoziţie.

La rândul său, Benny Gantz, liderul partidului de centru-stânga Rezistenţa Israeliană, a cerut demisia premierului Israelului. „Benjamin Netanyahu trebuie să arate responsabilitate naţională şi să demisioneze“, a declarat Ganz.

Partidul Likud (dreapta), condus de Benjamin Netanyahu, a respins cererile privind demisia premierului, subliniind că acesta se bucură de prezumţia de nevinovăţie.

Marc Faur
Format ca artist plastic, Marc Faur a debutat în presă în anul 2001 ca jurnalist de externe la Agenția de știri Mediafax. Cariera sa profesională include publicații precum Realitatea Romanească și Libertatea. A mai colaborat la diferite reviste și a condus un periodic destinat iubitorilor și practicanțior de arte marțiale, Ki, Martial Sports & Philosophy.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele