SUA trasează o „linie roșie” pentru Turcia. Esper: Vom preveni orice incursiune în nordul Siriei

63
1 minut de lectură

Secretarul american al Apărării, Mark Esper, a declarat că orice operațiune turcă în nordul Siriei va fi „inacceptabilă”, iar Statele Unite vor preveni incursiunile unilaterale, întrucât tensiunile dintre Washington și Ankara cresc, potrivit Mediafax, care citează Reuters.

„În mod cert credem că orice acțiune unilaterală a acestora (Turcia) ar fi inacceptabilă”, a spus Esper reporterilor care călătoresc cu el în Japonia.

„Ceea ce vom face este să prevenim incursiunile unilaterale care ar afecta, din nou, aceste interese reciproce … Statele Unite, Turcia și FDS împărtășesc în ceea ce privește nordul Siriei”, a adăugat Esper.

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a declarat luni că Ankara va lansa o operațiune militară în nordul Siriei, regiune controlată de forțele kurde.

Erdogan a mai anunțat că atât Rusia, cât și Statele Unite au fost informate cu privire la respectiva operațiune, însă liderul de la Ankara nu a dat informații cu privire la data la care va începe aceasta.

„Vom continua lupta împotriva celor care ne văd țara ca fiind un dușman și împotriva grupărilor teroriste precum FETO (mișcarea bazată pe valorile promovate de Fethullah Gülen, n.r.), Daesh (gruparea Stat Islamic, n.r.) și PKK”, a spus Erdogan.

Aceasta va fi a treia astfel de operațiune a Turciei în Siria.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele