Summitul european de vară şi problema fierbinte a migraţiei

Liderii UE se întâlnesc la Bruxelles în cadrul unui summit dominat de problema migraţiei.

65
1 minut de lectură

Liderii UE se întâlnesc la Bruxelles în cadrul unui summit dominat de problema migraţiei.

Tensiunile de pe scena politică internă a fiecărei ţări se vor resimţi în cadrul discuţiilor.

Partenerul de coaliţie al partidului cancelarului german Angela Markel a avertizat că emigranţii ajunşi la frontiera germană ar trebui respinşi.

Corespondenţii BBC transmit că Angela Merkel are nevoie să se întoarcă de la acest summit cu o nouă strategie europeană deoarece riscă prăbuşirea guvernului.

Pe de altă parte, Italia vrea să convingă mai multe ţări europene să accepte mai mulţi refugiaţi care traversează Mediterana, dar aceasta nu este singura chestiune.

Al doilea scop important al Italiei este să obţină sprijin pentru construirea unor centre de reţinere a migranţilor la graniţele externe ale Libiei.

Şi cancelarul austriac Sebastian Kurz declară că vrea să consolideze graniţele Uniunii Europene, pentru a stopa migraţia.

Sebastian Kurz a spus că va duce o luptă împotriva migraţiei ilegale, care constituie una din priorităţile preşedinţiei europene pe care o va prelua Austria.

Ca şi italienii, el vrea să schimbe centrul atenţiei de la relocarea solicitanţilor de azil din interiorul Uniunii Europene la întărirea graniţelor exterioare ale blocului comunitar.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele