Taiwanul le oferă adăpost protestatarilor din Hong Kong

79
1 minut de lectură

Guvernul taiwanez a anunțat că le va oferi asistență protestatarilor din Hong Kong care s-au refugiat în Taiwan de teama represaliilor, după ce au fost implicați în proteste fără precedent ce au inclus o încercare de luare cu asalt a Parlamentului, informează The Guardian.

Anunțul riscă un răspuns aprins din partea Beijingului și are loc în momentul în care Taiwanul se pregătește de un scrutin prezidențial în cadrul căruia subiectul principal va fi relația cu China continentală. China consideră Taiwanul parte a teritoriului său și a avertizat că va prelua controlul asupra regiunii.

Peste 30 de protestatari din Hong Kong s-au refugiat în Taiwan în urma protestelor față de un proiect de lege ce ar permite extrădările către China continentală.

Președintele taiwanez, Tsai Ing-wen, și-a anunțat susținerea față de decizia Guvernului. „Prietenii noștri din Hong Kong vor fi tratați cum se cuvine“, a spus ea, citată de Agenția Centrală de Știri a Taiwanului.

Hong Kong s-a confruntat cu luni de zile de proteste de mare amploare și în mare parte pașnice, însă cu unele ciocniri violente cu forțele de ordine.

Istoria Taiwanului în ceea ce privește acordarea de adăpost disidenților chinezi este una lipsită de constanță. Insula nu recunoaște conceptul legal al azilului, însă, în unele cazuri, le-a permis disidenților să rămână pe teritoriul său în baza unor vize de lungă durată.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele