Tăriceanu: Acordul politic propus de Iohannis este o altă șmecherie

21

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat că acordul propus partidelor de Klaus Iohannis nu face decât să deturneze sensul referendumului, care a fost pe teme de justiție. „Este o altă șmecherie“ prin care încearcă realegerea sa ca șef al statului, a mai afirmat Tăriceanu, citat de Mediafax.

„La consultările pe care le-am avut, președintele nu a făcut nici cea mai mică mențiune cu privire la acest subiect. Prin urmare, acest anunț nu face decât să deturneze sensul referendumului, care a fost clar referitor la teme de justiție și nu a fost vorba de parcursul european, care nu cred că l-a pus cineva în discuție. (…) Deci este o deturnare a sensului referendumului. Ar fi fost normal ca să ne aducă la cunoștință intenția de a propune un astfel de pact“, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

El a mai spus că președintele Klaus Iohannis vrea să încerce o mișcare prin care să folosească acest instrument pentru realegerea lui ca președinte.

„Parcă ne-ar face chiar o propunere celor din coaliție, ALDE plus PSD, să-l susținem la prezidențiale. Cred că este un pic cam mult să-i dăm posibilitatea să fie și arbitru, și jucător… Nu se poate, e mult prea mult, fiecare cred că trebuie să-și vadă rolul și prerogativele pe care le are“, a adăugat liderul ALDE.

Tăriceanu a catalogat drept o „șmecherie“ demersul președintelui.

„Mie mi se pare nepotrivit acest demers, pentru că, de fapt, este o altă șmecherie. Dl Iohannis în loc să vină de la Sibiu să ne arate ce înseamnă comportamentul nemțesc, vine să ne învețe pe noi, la București, cum e cu șmecheriile. E păcat. Eu cred că România nu are nevoie de șmecheri, are nevoie de oameni serioși“, a apreciat Călin Popescu Tăriceanu.

La finalul declarației, el a afirmat însă că va analiza și va decide dacă ALDE va semna acordul propus de Klaus Iohannis.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat miercuri, după consultările cu liderii partidelor parlamentare pe tema rezultatului referendumului din 26 mai, că invită formațiunile politice să semneze un pact politic pentru consolidarea parcursului european al României.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele