Tăriceanu: Am hotărât să avem o anumită recalibrare a relației cu PSD

65
2 minute de lectură

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat miercuri că îi va propune premierului Viorica Dăncilă ”să analizeze dacă este nevoie de o remaniere mai largă sau chiar de o restructurare a guvernului”, ca parte a unei ”recalibrări” a relației dintre partidul său și PSD, informează Mediafax.

”Am hotărât astăzi (miercuri – n.r.) cu colegii să avem o anumită recalibrare a relației cu PSD pentru ca viitorul coaliției să fie asigurat. Pentru că toți colegii au plecat de la premiza că este nevoie de continuitate și stabilitate politică. Am solicitat și un vot în privința continuării colaborării în cadrul coaliției și la guvern cu PSD.Votul a fost covârșitor, s-au înregistrat doar două abțineri. Unul din partidele de opoziție chiar a declarat că nu vrea să participe la guvernare. Nu au această capacitate de a-și asuma responsabilitatea grea a unei guvernări. În aceste condiții am decis să fim parte a coaliției de guvernare. Am consultat-o și pe doamnă Dăncilă, și ei au același punct de vedere. Vom continua guvernarea”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu după ședința conducerii ALDE.

El a mai spus că ALDE propune, ”pentru bună funcționare a guvernului și pentru a recalibra și direcția prin care va funcționa coaliția și guvernul”, introducerea în discuție a unei serii de măsuri privind proiectele de infrastructura, sănătate, educație, fonduri europene și transparența la guvernare.

”Mai mult de atât, am să îi propun doamnei ministru să analizeze dacă este nevoie de o remaniere mai largă sau chiar de o restructurare a guvernului. Nu mă refer numai la persoane, ci la structura guvernului. O să schimbăm sau o să introducem câteva reguli în ceea ce privește funcționarea coaliției de guvernare, vom avea regulat ședințe formale ale coaliției în care vom luă deciziile importante. Altfel, ceea ce s-a întâmplat o bună bucată de vreme, ALDE a avut o atitudine foarte corectă, onestă, solidară în coaliție, au fost situații însă când am fost puși în decizii deja luate”, a mai spus liderul ALDE.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele