Tăriceanu amenință că ALDE Ro nu-l va mai sprijini pe Verhofstadt în Parlamentul European

121
2 minute de lectură

Călin Popescu Tăriceanu a declarat, miercuri, că nu crede că ALDE România îi va mai acorda un vot de încredere liderului grupului ALDE din Parlamentul European Guy Verhofstadt pentru un nou mandat.

„Am să mă consult cu colegii mei înainte, dar după atitudinile pe care Verhofstadt le-a avut, maracate de superficialitatea recunoașterii realităților din România privitoare la gravele derapaje ale statului de drept, nu știu dacă colegii mei vor fi dispuși să mai corde acest sprijin”, a declarat Călin Popecu Tăriceanu, la DC News, întrebat dacă îi va mai da un vot de încredere lui Guy Verhofstadt în Parlamentul European.

El și-a afirmat îngrijorarea pentru alianța vehiculată în spațiul public între ALDE European și partidul lui Emmanuel Macron.

„Nu pot să spun că nu suntem într-o situație confortabilă din cauza lui Guy Verhofstadt ca persoană. Am o stare de incomfort pe care o să o explic. În ultima perioadă a apărut în presă că se încearcă construirea unei noi grupări politice în PE împreună cu partidul domnului Macron și cu cei din Spania, construcție care însă va presupune că va renunța la denumirea de -liberal-. Incomfortul meu provine de la acest element, pentru că vă aduc aminte că după alegerile pentru Parlamentul European care au avut loc în 2014, PNL a doua zi după alegeri a anunțat că trece la PPE, renunțând la identitatea liberală. A rămas doar cu numele. Eu am spus că am venit în politică în 1990 pentru a face politică loberală, nu pentru a face parte dintr-un partid neapărat. Rămân să susțin ideile liberale”, a adăugat Tăriceanu.

Declarația lui Călin Popescu Tăriceanu vine în contextul în care liderul ALDE din PE, Guy Verhofstadt, a declarat că ALDE din România va fi exclus din familia politică dacă continuă derapajele din justiție.

De asemenea, Grupul Alianţa Liberalilor şi Democraţilor pentru Europa (ALDE) va fi dizolvat după scrutinul europarlamentar, urmând să fie înlocuit de o altă alianţă politică, a declarat liderul formaţiunii politice, Guy Verhofstadt, citat de site-ul Politico.eu.

Din noul grup europarlamentar ar urma să facă parte politicieni din grupul „Renaşterea europeană” propus de preşedintele Franţei, Emmanuel Macron.

Citiți și: Guy Verhofstadt participă la mitingul USR-PLUS de vineri

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele