Tăriceanu: Săptămâna viioare discutăm propunerile de modificare a Constituției

69

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, luni, că în sesiunea extraordinară se vor dezbate și vota modificările legislației de cod electoral, adăugând că este nevoie de declanșarea procedurii de modificare a Constituției, informează Mediafax.

”Pentru sesiunea extraordinară sunt două subiecte foarte importante de ordin politic. Prima este despre intenția noastră de a dezbate și vota inițiativele legislative de modificare a legislației de cod electoral pentru a facilita votul românilor din străinătate. În această săptămână, comisia specială comună va lucra în acest sens și va veni cu propunerile pe care le vor aproba în comisie pentru plenul comun din sesiunea extraordinară și am convenit ca săptămâna viioare să discutăm despre propunerile de modificare a Constituției, pentru a include soluțiile la întrebările de la referendum”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

Liderul ALDE a mai declarat că este necesară o revizuire a Constituției.

”Acest lucru se va face la Senat, Comisia Juridică plus Comisia pentru constituționalitate, la Camera Deputaților, Comisia Juridică. Este nevoie de declanșarea procedurii de modificare a Constituției, care se poate face în mai multe feluri. O variantă este ca președintele să solicite, la solicitarea Guvernului, dar vom recurge la o formulă mult mai eficientă. Această propunere va fi semnată de parlamentari care doresc să-și asume această inițiativă.”, a mai spus liderul ALDE.

Laurențiu Mihu
Laurențiu Mihu are o experiență de 14 ani în presa centrală. A început în 2005 la Evenimentul zilei, unde a fost reporter special și apoi coordonator al secției Investigații. În perioada 2008-2015 a activat la România liberă, unde a fost redactor-șef adjunct. Din decembrie 2015 până în februarie 2019 a fost redactor-șef adjunct la site-ul Digi24.ro. A mai colaborat cu G4Media.ro, iar în prezent coordonează site-ul revistei Reporter Global, partener exclusiv The Economist în România. Laurențiu a acoperit preponderent teme de politică internă și externă.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele