Tăriceanu, sarcastic cu Dăncilă: Când sapă groapa altuia, „orice om să-i fie frică”!

110
3 minute de lectură

Călin Popescu Tăriceanu a declarat că BEC, în dispreț față de lege, a decis ca Mircea Diaconu să nu aibă reprezentanții în secțiile de votare. Liderul ALDE i-a transmis Vioricăi Dăncilă, complice la această mârșăvie electorală, că atunci „când sapă groapa altuia, «orice om să-i fie frică»”, informează Mediafax.

„Ieri (vineri – n.r.) Biroul Electoral Central, în dispreț față de lege și de realitatea politică, a decis că Mircea Diaconu, candidatul susținut de ALDE și de Pro România, nu are dreptul la reprezentanți în secțiile de votare. Iar fără reprezentanți, orice candidat important este lăsat fără minima protecție în fața tentației aranjamentelor de culise. Vorbim permanent de competiție onestă, de dreptul neîngrădit la vot, dar facem tot posibilul să «aranjăm» o procedură cât mai netransparentă și mai nedemocratică, una care să-i avantajeze pe «ai noștri» în detrimentul «altora»”, a scris Călin Popescu Tăriceanu, sâmbătă, pe Facebook.

Acesta a întrebat-o pe Viorica Dăncilă dacă este atât de speriată de candidatura lui Mircea Diaconu încât e dispusă să transforme PSD în FSN.

„Înțeleg că Mircea vă suflă-n ceafă în sondaje, dar, doamna Dăncilă, atât de tare vă sperie candidatul nostru încât sunteți gata să transformați PSD la loc în FSN? Vreți să vă înlăturați competitorii prin orice mijloace, doar-doar veți prinde salvatorul tur doi?”, a completat Tăriceanu.

Liderul ALDE i-a transmis premierului că atunci când sapă groapa altuia „orice om să-i fie frică” de faptul că s-ar putea să cadă în ea.

„Am să vă spun doar atât, dumneavoastră și celorlalți complici la această mârșăvie electorală, că nu am altfel cum să-i spun: când sapă groapa altuia, «orice om să-i fie frică»! Nu de alta, dar s-ar putea să ajungă chiar el/ea în fundul acesteia”, a conchis președintele ALDE.

Norica Nicolai a declarat că, la şedinţa BEC de vineri, a fost discutată propunerea ca Mircea Diaconu să fie exclus din prima etapă a extragerii la sorţi pentru a stabili ordinea pe buletinele de vot. Ea acuză că este posibil ca Diaconu să nu poată fi reprezentat în secţiile de votare.

Ea a mai anunţat că „Alianţa pentru un Om” va contesta decizia BEC, imediat după ce va fi făcută publică. Nicolai a adăugat că MAE a propus tipărirea a aproximativ 2.900.000 de buletine de vot, în condiţiile în care în Registrul electoralsunt înscrişi circa 700.000 de români din străinătate.

Aceasta a precizat că se îndoieşte că va fi un proces electoral corect.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele