Tăriceanu: Vă cer să nu vă lăsați timorați de vocea neomarxiștilor

17
3 minute de lectură

Liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu a declarat, sâmbătă la Congresul PSD, că cele două partide de coaliție au luptat nu doar cu opoziția ci și cu forțele oculte, serviciile secrete care „se ocupă de cu totul altceva decât de ceea ce ar fi firesc”, și i-a îndemnat pe social democrați să nu se lase timorați de neomarxiști deghizați în progresiști, potrivit Mediafax.

„A urmat sigur o perioadă care a fost marcată de colaborarea noastră în cadrul USL, apoi am fost împreună în opoziție în perioada celui mai toxic guvern condus de dl Cioloș, în 2016, Guvern care era condus de fapt de președintele Iohannis, președintele compartamentului distructiv, copiat de la prietenul nostru Traian Băsescu. În acești doi ani și jumătate nu ne-am luptat doar cu opoziția, ci și cu structuri oculte. Servicii secrete care se ocupă de cu totul altceva decât de ceea ce ar fi firesc, servicii care ar trebui să își chetuiască bugetele pentru apărare cetățenilor. Aceste servicii secrete care guverenază mișcări de stradă #rezist. În spatele acestei perdele de zgomote pe stradă sunt scoși din pălărie inși de mucava care sunt impuși drept noi lideri ai noului val și salvator ai nației”, a afirmat Călin Popescu Tăriceanu.

Liderul ALDE a dat ca exemplu și cazul lui Toni Greblă, achitat definitiv de instanța supremă care a fost distrus profesional. El a amintit de declarația fostului președinte al CCR Augustin Zegrean care spunea despre Greblă că a fost executat de un sistem care a vrut să demonstreze Curții Constituționale că „nu e de capul ei”.

„Un om, mă refer aici la Toni Greblă care a fost distrus profesional, în care struții se combinau cu cartele de telefon ca într-o poezie dadaistă. Halucinantă a fost declarația fostului președinte CCR Augustin Zegrean anume că Toni Greblă a fost executat pentru că sistemul a vrut să arate că CCR nu e de capul ei”, a completat Tăriceanu.

Președintele ALDE a mai vorbit și despre erorile din justiție.

„Evident că în această perioadă unii ne spun de pe margine că am făcut o greșeală nepermisă atunci când am semnalizat erorile din justiție. Electoral poate au dreptate, dar din punct de vedere moral și politic nu am greșit. Am făcut ceea ce era corect. Când un magistrat nu mai judecă după lege, ci după bilețele și plicuri galbene, e o chestiune de timp până se prăbușește încrederea cetățenilor. Nu există nimic mai important decât drepturile fundamentale ale cetățeanului. Avem datoria să scoatem din justiția românească cuvântul „paradeală””, a explicat Tăriceanu.

Acesta le-a cerut social-democraților să nu se lase timorați.

„Vă cer să nu vă lăsați timorați de vocea neomarxiștilor acoperiți în progresiști. Sunte totuși coaliția care a crescut salariile tuturor celor care locuiesc în această țară, care a oprit exodul medicilor, care a mărit alocațiile copiilor, suntem coaliția care a zguduit acest sistem ticălos care a pus mâna pe România și trebuie să continuă până la revenirea în matca deplină a normalității”, a conchis liderul ALDE.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele